Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، بوشهر در زمینه نفت، گاز، پتروشیمی‌ و حوزه اقتصاد کرانه پیشرو است اما با تمام این توانمندی و ثروت افزایی ملی سهم آن در بیشتر عرصه‌ها بویژه در حوزه بهداشت و درمان و سلامت کم است طوریکه مردم آن برای انجام یک عمل جراحی و معاینه تخصصی باید به استان‌های همجوار سفر کنند که این خود علاوه بر تحمیل هزینه های زیاد رنج بیماری را نیز دوچندان می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گفته مسئولان بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر در زمان حاضر شمار تخت‌های بیمارستانی در این استان زیر نُرم کشوری و در حدود ۱.۴ است این درحالی است که این آمار در کشور ۱.۸ درصد و استاندارد بین المللی بالای ۲ درصد است، آمار تخت‌های بیمارستانی استان بیانگر محدودیت‌ تخت‌های بستری در این استان است و می‌طلبد در این زمینه گام‌هایی برداشته شود.

استان بوشهر در عرصه تجهیزات پزشکی از جمله ام آر آی با محدودیت‌هایی روبرو است و مردم به دلیل طولانی بودن نوبت و خرابی دستگاه‌ها باید به استان‌های دیگر مراجعه کنند.

همچنین این قلب و نگین اقتصاد کشور تنها استانی است که فقط یک بیمارستان آموزشی دارد و آنطور که حسن ملکی زاده سرپرست دانشگاه علوم پزشکی این استان می‌گوید " با توجه به نیاز چاره‌ای جز حرکت به سمت ساخت و افتتاح حداقل یک واحد بیمارستانی دانشگاهی و آموزشی وجود ندارد".

کمبود امکانات و تجهیزات مراکز اورژانس از دیگر نیازهای مهم و اساسی استان بوشهر است که برای خدمت رسانی مناسب و بهینه به مردم باید بیش از اینها به این بخش توجه و با تامین تجهیزات و برطرف کردن مسائل و مشکلات زمینه خدمت رسانی به مردم از این طریق فراهم شود.

به صورت سرجمع از نظر ملکی زاده براساس بررسی‌های به عمل آمده این استان در حوزه درمان نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان و در حوزه های دیگر سلامت به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

اما دیروز پنجشنبه پنجم اسفند ماه و در آخرین روزهای سال ۱۴۰۰ درحالی که کشور پیک ششم کرونا را تجربه می‌کند دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز کاری خود را در استان بوشهر گذراند و تاکید او بر ضرورت برطرف کردن مشکلات بهداشتی و زیرساختی این استان برای بوشهری‌ها مایه امیدواری شد.

محرومیت‌های بهداشتی و درمانی استان بوشهر برطرف می‌شود

با توجه به گزارش‌هایی که مسئولان استان بوشهر به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داده بودند، او به خوبی از مشکلات و تنگناهای بهداشتی این استان ثروتمندِ اما محروم آگاه بود، بطوریکه در بدو ورود به فرودگاه بوشهر در جمع خبرنگاران هدف از سفر خود به این استان را بازدید از زیرساخت های حوزه سلامت و بررسی مسایل و مشکلات بهداشتی و درمانی این استان و کمک به مسئولان آن برای برطرف کردن این مشکلات و کمبودها عنوان کرد.

وی در نخستین برنامه کاری خود که دیدار با آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر بود، برضرورت برطرف کردن محرومیت‌های بهداشتی و درمانی این استان تاکید کرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به این مساله اذعان کرد که استان بوشهر با وجود منابع غنی و ظرفیت‌های فراوان با محرومیت‌های زیادی روبرو است و تلاش می‌شود در دوران خدمت دولت انقلابی و خدمتگزار بسیاری از این محرومیت‌ها از جمله در بخش بهداشت و درمان برطرف شود.

او به این نکته اشاره کرد که فضای درمانی استان بوشهر نیازمند تقویت و زیرساخت‌های درمانی این استان از استانداردها پائین‌تر است و این قول را هم داد که پیگیری لازم را برای جبران این کمبودها انجام می دهد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تائید کمبود فضای آموزشی استان بوشهر در بازدید از بیمارستان سلمان فارسی تامین اجتماعی بوشهر با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای تبدیل این بیمارستان به مرکز آموزشی درمانی صحبت و رضایت ایشان را گرفت؛ همچنین با بازدید از بیمارستان امیرالمومنین (ع) نیروی هوایی قول همکاری این مرکز درمانی را نیز گرفت و قرار شد از امکانات موجود در این بیمارستان برای عموم مردم استفاده شود.

البته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از قابلیت‌های استان بوشهر در بخش دریا نیز غافل و بی اطلاع نبود و دریا را به عنوان خوان گسترده این سرزمین که علاوه بر آبزیان و نعمت نفت وگاز،  مملو از گیاهان و منابع مغذی است که باید از این منابع در زمینه های مختلف از جمله داروسازی استفاده شود.

عین اللهی در ادامه سفر خود به دعوت نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی به این شهرستان سفر کرد و قرار دادن تکمیل بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان در اولویت دولت مهمترین دستاورد سفر آقای وزیر به این شهرستان شد.

بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان در سال ۹۵ به دلیل فرسودگی و عمر بالای ۵۰ سال در آتش سوخت و با توجه به ضرورت؛ عملیات اجرایی بیمارستان جایگزین در سال ۹۶ در زمینی به مساحت ۱۶هزار مترمربع در ۶ طبقه و در سه فاز آغاز و امروز فاز نخست آن با ۷۶ درصد پیشرفت فیزیکی با روند کُندی در دست اجرا است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جریان بازدید خود از بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان با معاونان اول و اجرایی رئیس جمهور برای قرار دادن بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان در اولویت مصوبه‌های ششمین سفر استانی دولت سیزدهم به استان بوشهر مذاکره و با گرفتن موافقت ایشان موجی از امید در دل مردم برازجان به وجود آورد.

عین اللهی معتقد است قرار گرفتن این پروژه بیمارستانی در ردیف بودجه باعث زمان بر شدن روند اجرای آن می شود اما با این اقدام و قرار گرفتن این پروژه در ردیف مصوبه های سفر استانی بودجه خوبی در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ برای این پروژه تخصیص یابد.

حالا مردم نجیب و صبور استان بوشهر منتظر اجرای اقدامات عملی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای این محرومیت زدایی در آینده هستند تا دیگر مجبور نباشند برای کمترین کار درمانی عزم سفر به استان‌های دیگر ببندند و به زحمت بیفتند.

واکسیناسیون جواب داده، هجمه اومیکرون در کنترل است

اعلام آمارهایی از اثر گذاری بسیار خوب واکسیناسیون از دیگر خبرهای خوبی بود که آقای وزیر به خبرنگاران داد. او در این باره گفت: هم اکنون ۹۲ درصد مردم کشور یک دز، ۸۵ درصد ۲ دز و ۳۵ درصد نیز سه دز واکسن کرونا را تزریق کرده اند و ۹۰ درصد مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا در کشور مربوط به کسانی است که واکسن نزده‌اند.

چنانکه عین الهی گفت: با توجه به واکسیناسیون خیلی خوبی که در کشور انجام شده هجمه کرونا و اومیکرون خیلی خوب کنترل شده است و احتمال می‌رود در چند هفته آینده وضعیت بهتر نیز شود.

او اظهارداشت: هم اکنون در مراکز درمانی کشور مشکل خاصی وجود ندارد و با مراقبت‌های لازم که انجام می‌گیرد، شدت ورود بیماران سرپایی کم شده و بیشتر در مرحله بستری هستیم و فکر می‌کنیم که در چند هفته آینده وضعیت بهتر خواهد شد.

عین اللهی در خصوص تامین دارو نیز این خبر را به خبرنگاران داد که با وجود شیوع موج ششم کرونا ( اُمیکرون ) در کشور وضعیت دارو در شرایط کنونی خوب است و کمبود و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.

واکسیناسیون؛ شرط انجام مسافرت‌های نوروزی 

آمار ابتلا، بستری‌ و مرگ و میر ناشی از کرونا در پیک ششم بیانگر تاثیر مثبت و موثر واکسیناسیون در روند کنترل این ویروس است و با توجه به واکسیناسیون صورت گرفته حالا کسانی که سه دُز واکسن خود را زده اند می توانند نسبت به ۲ نوروز گذشته آسوده خاطرتر  اما با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به سفرهای نوروزی بروند. 

آنطور که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: طبق مصوبه ستاد ملی کرونا درنوروز امسال محدودیت‌های سال‌های گذشته را نخواهیم داشت و وضعیت بهتر خواهد شد اما معیار واکسیناسیون برای کسانی که می‌خواهند با وسایل نقلیه هواپیما، قطار، وسایل نقلیه عمومی و حتی شخصی مسافرت کنند و بخواهند از هتل استفاده کنند، مهم است.

او بر این نکته نیز تاکید کرد که وضعیت واکسیناسیون افراد ( مسافران ) در سامانه "ایران من" چک می‌شود و بطور حتم باید واکسن زده باشند و با انجام واکسینایون می‌توانند ایام عید و نوروز خوبی داشته باشند.

راه‌اندازی قرارگاه جوانی جمعیت در وزارتخانه بهداشت

در کنار مساله کرونا به عنوان نخستین اولویت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توجه به جمعیت بعنوان دومین سرفصل کاری مهم این وزارتخانه به شمار می‌رود و در همین راستا قرارگاه جوانی جمعیت در وزارتخانه بهداشت راه اندازی شده است.

براساس نظر کارشناسان حدود سه دهه‌ است که نرخ رشد جمعیت کشور روند نزولی به خود گرفته است و این نرخ در سال ۱۳۹۸ به کمتر از یک درصد رسید و در سال‌های نه‌چندان دور به صفر می رسد. در سال‌های اول انقلاب، نرخ رشد جمعیت‌ کشور حدود سه درصد بود؛ به این معنا که جمعیت سالانه حدود سه درصد نسبت به سال قبل افزایش می‌یافت، اما از اواخر دهه ۶۰ از این درصد کاسته شد و این رقم در ابتدای ورود به دهه ۸۰ به حدود ۱.۵ درصد رسید و در سال ۱۳۹۸ رشد جمعیت کشور برای اولین بار به کمتر از یک درصد رسید.

 نرخ رشد جمعیت در سال ۹۹ به ۶ دهم درصد رسید و این امر حاکی از آن است که کشور با افول جمعیت روبرو و این موضوع بسیار خطرناک است در همین ارتباط رهبر معظم انقلاب نیز برای پیشگیری از پیری جمعیت همواره بر فرزند آوری تاکید دارند.

وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست با امام جمعه بوشهر با تاکید بر ضرورت انجام کارهای تبلیغی برای ترویج فرهنگ فرزند آوری کنترل جمعیت را به عنوان تهدیدی بزرگ برای کشور تلقی کرد و اعلام کرد این وزارتخانه با تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت و اعمال سیاست‌های تشویقی به این ندای رهبر معظم انقلاب لبیک گفته است.

عین اللهی این راه هم گفت که فرزند آوری باعث تحکیم و نشاط خانواده و کاهش مشکلات روانی می‌شود همچنین بسیاری از طلاق‌های امروز در اثر نداشتن فرزند است و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تبلیغ فرزند آوری اقدام به ارائه خدمات رایگان برای بانوان باردار می‌کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توجه به شبکه‌های بهداشتی و تاثیر آنها در امر پیشگیری با این دیدگاه که پیش‌گیری همیشه مقدم بر درمان است را بهعنوان سومین اولویت این وزارتخانه معرفی کرد البته او این مساله را نیز یادآور شد که امروز این مراکز شرایط مناسبی ندارند و تقویت آنها، تیم‌های مراقبتی و بهورزان بعنوان سومین سیاست‌ اولویت دار این وزارتخانه مطرح است.

تایید مراکز تحقیقاتی حوزه سلامت منوط به ارائه محصول است

بازدید از آزمایشگاه جامع پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر یکی دیگر از برنامه های سفر یک روزه وزیر بهداشت به استان بوشهر بود.

آنطور که عین اللهی در این بازدید گفت: یکی از هدف‌های اصلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام کارهای تحقیقاتی است که منجر به خدمات شود زیرا در زمان حاضر نیازهای زیادی از جمله دارویی و تجهیزاتی در کشور وجود دارد که باید از سوی مراکز تحقیقاتی تامین و به جای واردات زمینه تولید داخلی از سوی این مراکز  فراهم شود.

او این راه هم یادآور شد این وزارتخانه از انجام کارهای تحقیقاتی که تنها در حد تولید مقاله نباشند و برای ما فایده و بتوانند یکی از نیازهای مملکت را برطرف کنند در حوزه سلامت حمایت می‌شود.

البته عین اللهی حمایت و پشتیبانی از دانشمندان جوانی که با کمترین امکانات کار می کنند را از سیاست‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد.

دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح روز پنجشنبه برای انجام سفر یکروزه وارد بوشهر شد.

دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر، بازدید از بیمارستان امیر المومنین نیروی هوایی و شهدای خلیج فارس بوشهر، تجدید میثاق با شهدا، دیدار با خانواده شهید سلامت زهرا رگبار از جمله برنامه های سفر وزیر بهداشت به این استان بود.

عین اللهی در این سفر یکروزه همچنین مراکز واکسیناسیون، تحقیقات پزشکی هسته ای بوشهر و پروژه در دست ساخت بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان  را مورد بازدید قرار داد و نشستی با هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر داشت.

نمایندگان مردم بوشهر، گناوه و دیلم و دشتستان در مجلس شورای اسلامی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی را در این سفر همراهی می کنند.

برچسب‌ها بوشهر بهرام عین اللهی سفر استانی برازجان دانشگاه های علوم پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بوشهر بهرام عین اللهی سفر استانی بوشهر بهرام عین اللهی سفر استانی برازجان دانشگاه های علوم پزشکی بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان درمان و آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر وزارت بهداشت عین اللهی وزیر بهداشت فرزند آوری حوزه سلامت برطرف کردن محرومیت ها درصد رسید رشد جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۲۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان

وزیر بهداشت در واکنش به مسمومیت الکلی جمعی از پزشکان در شیراز گفت: انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، به آن عمل هم کنند.

به گزارش مشرق، بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند موجب کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است. بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این‌که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

دیگر خبرها

  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • پروژه‌های سلامت محور گیلان در انتظار اعتبار ۱۰۲۵ میلیارد تومانی
  • چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان